Badania owoców i warzyw

Firma DSC AGRO oferuje badania owoców i warzyw w zakresie oznaczania poziomów pozostałości środków ochrony roślin. Badania wykonywane są na każdym rodzaju żywności w tym owocach i warzywach świeżych lub mrożonych.  Substancje oznaczane są metodami chromatografii gazowej oraz cieczowej a ich ilość zależna jest od wybranego pakietu.

Badania wykonywane są na zgodność z Rozporządzeniem WE Nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady  z dnia  23.02.2005 z późniejszymi zmianami. Próbki pobieramy na miejscu na plantacji bądź dosyłane są kurierem. Wszystkie laboratoria z którymi współpracujemy posiadają akredytację w odniesieniu do normy  PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02 , co gwarantuje ich niezależności i bezstronność. W ofercie posiadamy też badania fizykochemiczne, wdrażanie GLOBALG.A.P oraz mikrobiologiczne badania wody.

Skontaktuj się

Owoce i warzywa w labolatorium

Badania jakości owoców i warzyw – analiza zgodna z wymaganiami rynku krajowego i eksportowego

Badania jakości owoców i warzyw są kluczowym elementem w procesie przygotowania produktów do sprzedaży. Weryfikacja zgodności z normami handlowymi obejmuje analizę wyglądu, barwy, jędrności, masy oraz kalibru. Kontrola jakości owoców i warzyw pozwala na zapewnienie najwyższej jakości produktów, co zwiększa ich konkurencyjność na rynku. Proces ten pozwala na identyfikację ewentualnych niezgodności i podjęcie odpowiednich działań korygujących.

 

Badania jakości owoców i warzyw – analiza zgodna z wymaganiami rynku krajowego i eksportowego

Badania jakości owoców i warzyw są kluczowym elementem w procesie przygotowania produktów do sprzedaży. Weryfikacja zgodności z normami handlowymi obejmuje analizę wyglądu, barwy, jędrności, masy oraz kalibru. Kontrola jakości owoców i warzyw pozwala na zapewnienie najwyższej jakości produktów, co zwiększa ich konkurencyjność na rynku. Proces ten pozwala na identyfikację ewentualnych niezgodności i podjęcie odpowiednich działań korygujących.

 

Kontrola jakości owoców i warzyw – szybka weryfikacja partii przed sprzedażą

Próbki do badań jakości owoców i warzyw mogą być pobierane bezpośrednio u producenta, co przyspiesza cały proces weryfikacji. DSC AGRO oferuje możliwość szybkiej analizy partii, co jest kluczowe przed ich sprzedażą. Wyniki badań są dostarczane w formie szczegółowych raportów, które pomagają producentom w podejmowaniu decyzji dotyczących dalszej dystrybucji. Szybkie badania laboratoryjne owoców umożliwiają natychmiastową ocenę jakości produktów, co jest niezbędne w dynamicznie zmieniającym się rynku spożywczym.

 

Owoce – badania laboratoryjne pod kątem pozostałości pestycydów i zanieczyszczeń

Owoce są poddawane badaniom laboratoryjnym, które koncentrują się na wykrywaniu pozostałości pestycydów oraz innych zanieczyszczeń chemicznych, fizycznych i biologicznych. Metody GC-MS/MS oraz LC-MS/MS pozwalają na precyzyjne określenie poziomu substancji szkodliwych. Analizy toksykologiczne są niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa konsumentów oraz zgodności z międzynarodowymi standardami.